Varningsmeddelande

Diplomverktyget har stängts ner. Läs mer här: https://www.vo-college.se/gamla-diplomverktyget-har-stangts-ner

VO-College Rikskonferens 2016

torsdag, 24 november 2016

Torsdag den 17 november var det dags för Vård- och omsorgscollege årliga rikskonferens. Det är ett återkommande forum för dig som vill ta del av aktuella frågor inom vård- och omsorgssektorn, arbetslivet och utbildningarna tillsammans. I år var det deltagarrekord med 190 personer på plats! 

Vård- och omsorgscollege rikskonferens 2016 hölls på Essinge Konferenscenter torsdagen den 17 november. Antalet deltagare, föreläsare och utställare var tillsammans ca 190 personer, vilket är rekord. Som bifogade filer här på sidan kan du ta del av de presentationer som visades.

Innan konferensen och i pauserna fanns det möjlighet att ta del av material från Liber och från Sveriges Viktigaste Jobb som var utställare under dagen. 

När det var dags att börja hälsades alla välkommna av Emma Ölmebäck, som är gruppledare på avtalsavdelningen på Kommunals förbundskontor och även vice ordförande i föreningen Vård- och omsorgscollege

Zenita Cider, VD för föreningen Vård- och omsorgscollege berättar om programmet för dagen. 

Per Graden, förhandlare och rådgivare på Vårdföretagarna och ordförande i den jurysom utsett årets handledare nationellt, läser upp nomineringen och hälsar sedan vinnaren Anneli Huhtimo välkomen upp på scenen.

 

Anneli Huhtimo är undersköterska, handledare och apl-samordnare vid Höglandssjukhuset i Eksjö, och nu även Årets handledare 2016. Läs mer om årets handledare. 

Några röster om kompetensförsörjning inom vård och omsorg ​fick vi från Tobias Baudin - Förbundsordförande Kommunal, Caroline Olsson - Sektionschef på avdelningen för arbetsgivarpolitik SKL, Gert Alaby - Utredningen om nationell kvalitetsplan för äldreomsorgen och Inga-Kari Fryklund - Förbundsdirektör Vårdföretagarna.

Vad är Vård- och omsorgscollege idag? Det berättar Carin Bergström från Vård- och omsorgscollege kansli. Se bildspel. 

Linda Carlsson från VO-College Örebro län och Karin Harbe från Föreningen VO-College presenterar resultatet utifrån det arbete som gjort kring genus och jämställdhet inom ramen för ESF-förstudien ”Fokus vård och omsorg” 2015 - 2016. Se bildspel. Linda berättade även om bildhandboken "Bilder som förändrar världen", som går att beställa gratis här!

Sen blev det lunch!

Efter lunchen presenterade Margaretha Allen från VO-College Göteborgsregionen sitt arbete inom ESF-förstudien ”Fokus vård och omsorg” riktat mot unga och nyanländas tankar och attityder till vård- och omsorgsbranschen. Se bildspel. 

Fanny Saxberg är Svensk mästare i vård och omsorg! Här intevjuas hon av Zenita Cider om upplevelsen av att tävla i sitt yrke och förberedelserna inför stundande EM och VM.

 Ylva Johansson, Arbetsmarknads- och etableringsminister berättar om arbetsmarknadspolitik och kompetensförsörjning.

Sen blev det fikapaus! Under fikapausen visades även ett bildspel över de aktiviteter som genomförs i landet under VO-Collegeveckan (v42). Se bildspel. 

Efter fika var det Monica Rydén från Myndigheten för delaktighet som berättade om regeringsuppdragen, och Heléne Albinsson, Verksamhetspedagog i Täby kommun, som berättade om hur de använt teknik och miljöanpassningar för att skapa delaktighet för personer med flerfunktionsnedsättning. Se bildspel. 

​Tack för idag!

Särskilt tack till Therese Vanderlei på Acczo som fotograferade under dagen.

 

Minns du Rikskonferensen 2015?