ÅRETS HANDLEDARE 2020 finns i Halland !!!

torsdag, 23 september 2021

Årets handledare 2020 finns i Oskarsströms Hemtjänst där vi i dag överaskade Elisabeth Pehrman! 

Utnämningen av Årets handledare görs för att uppmärksamma engagerade och kunniga handledare inom bland annat gymnasiets vård- och omsorgsprogram. Elisabeth Pehrman får nomineringen för att hon är en god förebild för både sitt yrke och som arbetskamrat.

”Genom sin yrkeserfarenhet och kunskap har hon på ett engagerat och pedagogiskt sätt stärkt elevers lärande och utveckling. Hennes förmåga att bygga en bro mellan teori och praktik har fått eleven att successivt fördjupa sina kunskaper och bli mer självständig i sin yrkesroll”.

– Det här var jätteroligt säger en glad och rörd Elisabeth Pehrman.

Hon överraskades på sin arbetsplats under måndagseftermiddagen av Gunilla Andersson ordförande i Lokal styrgrupp SYD och Processledare Eva Eberius på VO-College Halland.

Det som Elisabeth Pehrman trodde skulle bli ett arbetssamtal med chefen visade sig vara en prisutdelning med efterföljande tårtfika med arbetskamraterna.

Nomineringar till titeln Årets handledare lämnas av elever runt om i Sverige, i det här fallet av Johnny Ghazel som hade Elisabeth som handledare under sin APL i Oskarström. Han deltog vid måndagens firande då han numera är anställd som undersköterska i gruppen.

I sin nominering av Elisabeth Perhman skriver han: ”Innan var det att jag tyckte om att jobba inom vården men nu älskar jag det! Jag är väldigt tacksam för att jag har haft henne som handledare ”.

Nomineringen till Årets handledare sker i två steg, ett regionalt och ett nationellt. Först utses Årets handledare i Halland och den personen blir sedan kandidat till den nationella utmärkelsen. Förutom Elisbeth Pehrman kandiderade ytterligare 13 personer till titeln, som egentligen är Årets handledare i Sverige 2020. I båda stegen utses vinnarna av juryer.

Priset brukar normalt delas ut vid vård- och omsorgscolleges rikskonferens, som dock ställts in på grund av pandemin. I stället görs uppmärksammandet på handledarens arbetsplats och nu var det alltså dags.

– Vi är stolta över att en person på vår utbildning i Halland utsetts till Årets handledare i Sverige. Elisabeth gör ett väldigt fint arbete med eleverna och betyder mycket för deras start i yrket säger Eva Eberius, samordnare och processledare för vård- och omsorgscollege i Halland.