Varningsmeddelande

Diplomverktyget har stängts ner. Läs mer här: https://www.vo-college.se/gamla-diplomverktyget-har-stangts-ner

Gävleborg

Certifierat sedan 15 februari 2011

Välkommen till Vård- och omsorgscollege Gävleborg!

I vårt nyhetsflöde kan du se en del av det vi jobbar med och vad som är på gång. Om du är nyfiken på en vård- och omsorgsutbildning finns länkar till de skolor/utbildare som deltar i vår samverkan lite längre ner på sidan. De svarar på frågor som rör själva utbildningarna, t ex om utbildningsstarter, innehåll och hur du kan anmäla dig till kurser.

Om du har andra frågor eller funderingar, skicka gärna ett meddelande till processledare och/eller regional ordförande med hjälp av kontaktformuläret längst ner på sidan.

Om oss

VO-College Gävleborg är en kvalitetssäkrad samverkan mellan arbetsliv och utbildning. Vi jobbar för att säkra kompetensförsörjningen till vård och omsorg. Vår vision för 2019-2024 är:

Hos arbetsgivare i Vård och omsorgscollege Gävleborg är det attraktivt att arbeta. VO-College Gävleborg ligger i framkant vad gäller hållbart arbetsliv, lärande och utveckling, med fokus på mångfald.

Vi jobbar med tre mål:

* Att skapa förutsättningar för ett hållbart arbetsliv

* Att kunna erbjuda flexibla och kvalitativa utbildningar på gymnasial nivå, samt vid behov på Yrkeshögskolenivå, vilka är anpassade till arbetsgivarnas behov av kompetens

* Att öka andelen som utbildar sig inom vård och omsorg.

 

Medverkande parter

I Gävleborg samarbetar kommunerna i Bollnäs, Gävle, Hofors, Hudiksvall, Ljusdal, Nordanstig, Ockelbo, Ovanåker, Sandviken, Söderhamn och Älvkarleby tillsammans med Region Gävleborg och privata arbetsgivarna Vardaga, Aleris, Nytida, Addera Omsorg, HUMANA, Bollnäs boendekooperativ, Trygga Hjälpen, Staffansgården och Attendo Care samt fackförbundet Kommunal, privata och kommunala utbildningsanordnare, Hälsinglands utbildningsförbund, Arbetsförmedlingen, Högskolan i Gävle, Validering Gävleborg och andra aktörer som arbetar med regional utveckling.

Utbildningar

Vård- och omsorgsprogrammet på ungdomsgymnaiset 
Vård- och omsorgsutbildning inom vuxenutbildningen
Vårdbiträdesutbildning inom vuxenutbildningen - finns på vissa orter i VO-College Gävleborg

Skolor/utbildare

Regional styrgrupp

En regional styrgrupp har det övergripande ansvaret för verksamheten i Vård- och omsorgscollege Gävleborg.